Manifestare cultural-religioasă “De Nașterea Domnului”

Pe 9 decembrie la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, s-a desfășurat o manifestare cultural – religioasă, ediția a XXII, pe mai multe secțiuni: concursul “Colindătorii”, creație plastică, creație literară și teatru religios.
Manifestarea a fost deschisă de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului care în cuvântul său de învățătură a apreciat și a încurajat activitatea profesorilor de Religie, care se preocupă să ducă mai departe crezul ortodox, colinda și tradițiile noastre sfinte.
La această activitate au participat peste 200 de elevi din Maramureș sub îndrumarea dascălilor de Religie.
Din Vicariatul Ortodox Ucrainean, au participat doua grupuri de colindători, care s-au prezentat la secțiunea “grupuri vocale tradiționale”, și au interpretat colinde in limba ucraineană și limba română. Un grup de colindători de la Școala Profesională Repedea sub îndrumarea doamnei profesoare Rahovan Veronica, care au obținut Premiul întâi, și al doilea grup de colindători din Valea Vișeului, sub îndrumarea părintelui Sacaloș Mihai, care au obținut Premiul al doilea.
Aducem mulțumiri organizatorilor și domnilor inspectori școlari pr. Nechita Marius (inspector școlar pentru Religie) și Baboșan Andrei-Ovidiu (inspector școlar pentru arte) – președinte al juriului.
Felicitări elevilor participanți și celor care i-au pregătit!