Activitati deosebite in parohiile Vicariatului

▫️Pe data de 18.12.2023, la Biserica Ortodoxă Ucraineană Soca, Protopopiatul Lugoj, părintele paroh, Ardelean Cristian, a susținut o cateheză despre Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos; pe urmă a avut loc un frumos program de colinde. Invitați, pe lângă copiii parohiei, au fost și copiii Școlii Gimnaziale Denta, cu care Parohia Soca are un frumos parteneriat. „Ei sunt viitorul nostru”, a spus părintele Ardelean C. după terminarea activității.

▫️Marți, 19 decembrie, la Biserica Ortodoxă Ucraineană Repedea, păstorită de P.C. Părinte Protopop Petru Rahovan, a avut loc un concert susținut de copiii pregătiți de către Dna. Prof. Veronica Rahovan. Cei aproape 100 de copii au primit daruri din partea Sfântului Nicolae. Mai apoi, Dna. Prof. V. Rahovan, alături de elevele care fac parte din Grupul „Krevleanca”, de la Școala Profesională Repedea, au răspuns la invitația Dlui Prof. Vasile Cureleac, Directorul Liceului Pedagogic Taras Șevcenko din Sighetu Marmației, de a participa la activitatea cultural – religioasă „Sfântul Nicolae – tradiții și obiceiuri la ucraineni”.

▫️Tot marți, 19 decembrie, de praznicul Sf. Ierarh Nicolae, la Biserica Ortodoxă Ucraineană Lugoj, după Sfânta Liturghie (la care au participat, alături de părintele paroh Virgil Brotnei, protos. Rafael Mutrescu, starețul mănăstirii Feneș și P.C. Prof. Marius Florescu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Timișoara), a avut loc un concert de colinde tradiționale susținut de copii de la Liceul Valeriu Braniște din Lugoj, conduși de Dna. Prof. Teslevici Ileana. După slujba Vecerniei a avut loc a treia ediție a Concertului de colinde organizat de către parohie. Au participat : grupul de copii de la parohia Adormirea Maicii Domnului din Lugoj, condus de părintele Ion Last; corul parohiei ucrainiene din Știuca, jud. Timiș, însoțit de părintele Mihai Cinar și de preoteasa Mioara Cinar alături de doamnele si mamele ce s-au trudit cu pregătirea copilașilor îmbrăcați în frumoasele costume tradiționale ucrainene, și grupul coral al parohiei gazdă. Au fost interpretate colinde și cântece de stea în limbile ucraineană și română. La finalul programului, părintele paroh a mulțumit colindătorilor și le-a oferit daruri de Moș Nicolae.

▫️Tot de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae Dl. Prof. Bogdan Moisuc a organizat proiectul ,,Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor”: în Crasna Vișeului, parteneriatul fiind încheiat între Școala Gimnazială Crasna Vișeului și Parohia Ortodoxă Ucraineană ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (Pr. Paroh. Vasile Ardelean) și în Crăciunești, parteneriatul fiind încheiat între Școala Gimnazială Crăciunești și Parohia Ortodoxă Ucraineană ,, Schimbarea la față ” (Pr. Paroh Victor Petrovai).
Text: Pr. Marius N. Lauruc


Pentru mai multe poze accesati: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=384745580615793&id=100072410613949